Google Ve Yandex Arasındaki Rekabet Artıyor!

Google Yandex arasındaki rekabet artıyor



Türkiye'de arama motorları arasındaki rekabet şimdi başlıyor.



 Yandex arama motoru Türkiye'de Google’un tahtını sallamaya kesin niyetli. Rusya-ABD sanal savaşında ilk cephe Türkiye'de açıldı. Büyüme planları kapsamında kıril alfabesi kullanan ülkelerde bulunma kuralını bozarak Türkiye pazarına giren Yandex, Rusya’nın dijital bir güç olması projesinin de bir adımı.


Yandex’in Google’ın yüzde 20’lik pazar payını elinden almak istediği, yeni fonksiyonun da bu hedef için hazırlandığı belirtildi. Şuanki verilere göre Yandex, Google’dan %2 lik bir Pazar ele geçirmiş gözüküyor, özellikle etkin ve eğlenceli Yandex TV reklamları bu pazar payına kısa sürede ulaşmasında önemli etken. 4 bine yakın çalışanı bulunan Rus Yandex’in merkezi Moskova’da bulunuyor. Rus arama motoru Yandex, birkaç yazılımcının garaja girmesiyle ortaya çıkan bir proje değil, milyarlarca dolarlık yatırımın dışında, devlet tarafından da ciddi şekilde desteklenen bir proje

.
Google'ın tek başına kral olduğu Türkiye'deki arama motoru reklamcılığının hacmi, dudak uçuklatan cinsten. Sadece 2011'de Google'ın Türkiye'den kazandığı para 152 milyon Euro, bu durum Rus firmanın iştahını kabartmışa benziyor. Yandex'in kısa sürede piyasada etkin rol alması ilerleyen günlerde rekabetin daha da artacağı hissini doğuruyor, Google'ın yapacağı hamleler ise merak konusu.


Written by

0 yorum :